Kapu az Energia birodalmába - online információs portál és tudástár
  
                     
Konferenciák


Magyar Ipari Ökológiai Társaság szimpóziuma Debrecenben Nyomtatás E-mail

A Magyar Ipari Ökológiai Társaság november 18-án délután és 19-én délelőtt a Debreceni Egyetem Gazdálkodási és Vidékfejlesztési Kar campusán (a Fényház, F4-es termében) szervezi következő szimpóziumát. A találkozó három kiemelt témája az anyagáram-elemzés, az öko-ipari parkok, a fenntartható energiagazdálkodás, de az ipari ökológiához kapcsolódó több más területről is hallunk majd előadásokat. A programot mellékeljük. Az előadások írásos anyagát egy egyszerű kiadványban is közreadjuk. A részvevők számára az egyetem kollégiumában korlátozott számban szobák bérelhetők. További részletek ezen a linken elérhető meghívóban találhatóak.
 

 
Cleantech Finland konferencia Nyomtatás E-mail

Vezető finn cleantech cégek együttműködési lehetőségeket keresnek magyar vállalatokkal, hogy közösen találjanak megoldást a magyar energia szektor és hulladékkezelés kihívásai számára.  Hosszú hagyománya van a Magyarország és Finnország közti kereskedelemnek: jelenleg több mint 300 finn exportőr és közel 200 finn tőkével rendelkező cég működik Magyarországon.

A Cleantech Finland november 9-én, kedden egy Üzleti Konferenciát szervezett, ahol a finn cleantech cégek bemutathatták a hulladékkezeléshez, megújuló energiához és az energiahatékonysághoz kapcsolódó technológiáikat.      

A részletekről a mellékelt sajtóközleményben olvashat.

 

 
FARMAGAS – Biogáztermeléshez kapcsolódó továbbképzés Nyomtatás E-mail

A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács 2010. szeptember 23-24. között a FARMAGAS európai uniós projekt (IEE) keretében a biogáztermeléshez kapcsolódó továbbképzést szervez Kecskeméten. A FruitVeB várja azoknak a hazai biogáztemeléshez kapcsolódó kutatóknak, szakembereknek, projektgazdáknak, technológia szállítóknak, civil szervezeteknek a jelentkezését, akik részt kívánnak venni a szakmai rendezvényen. A konferencia  meghívója a FruitVeB honlapjáról – www.fruitveb.hu – tölthető le. A részvétel térítésmentes, azonban a korlátozott létszámra való tekintettel előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni 2010. szeptember 15-ig az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen lehet.

Bővebben...
 
Ecopolis -- konferencia a települések fenntartható fejlődéséről Nyomtatás E-mail

Az önkormányzatok speciális helyzetükből és szerteágazó feladataikból következően meghatározó szerepet játszanak az egészséges környezet biztosításában, az állampolgárok életminőségének javításában, a környezeti követelményeknek a gazdaság működésében való figyelembevételében, a fenntartható fejlődés biztosításában és a környezeti politika helyi szintű alakításában. Az Önkormányzati Törvény rendelkezéseiből adódóan mind a fővárosi és megyei, mind a települési önkormányzatoknak vannak kötelezően ellátandó környezeti politikai feladatai, azonban tevékenységük ennél sokkal szélesebb körű. 

Az Ökobatta Fenntartható Fejlődésért Alapítvány rendezvénysorozatot indított azzal a céllal, hogy fórumot teremtsen az önkormányzatok vezető szakértőinek, a civil szervezetek munkatársainak, és biztosítsa a környezetvédelem területén dolgozó szakemberek, az önkormányzatok, a városok vonzáskörzetében működő vállalatok és gazdasági szervezetek szakembereinek tapasztalatcseréjét. A nagysikerű 2008-as konferencia nyomdokain haladva kerül megrendezésre Százhalombattán, 2010. szeptember 16-17. között az ECOPOLIS 2010 - II. Ökológia, Regionalitás, Vidékfejlesztés Workshop.

Bővebben...
 
ALT-EN 2010. Az alternatív Energia Konferenciája Nyomtatás E-mail
Az Alternatív Energia Konferenciája elnevezésű alternatív energia témakörével foglalkozó információs és motivációs fórum résztvevői Magyarország legnevesebb szakembereitől értesülhetnek a szakma jelenlegi helyzetéről, újdonságairól. A konferencia egy hagyományt teremtő fórumsorozat első állomása lesz, ahol a szakma neves képviselői osztják meg tapasztalataikat és elméleti tudásukat az alternatív energia alkalmazása területén. A rendezvényhez közvetlenül kapcsolódó kiállításon meg is lehet tekinteni az előadásokon elhangzott fejlesztések gyakorlati bemutatását.
Ezúton továbbítjuk a konferencia meghívóját, részletek az alábbiakban érhetőek el. 
Bővebben...
 
Felhívás - Erőmű Fórum Nyomtatás E-mail

"Erőművekre pedig szükség van!" A Magyar Energetikai Társaság ezzel a mottóval rendezi a 2010. évi Erőmű Fórumát, október 7-én és 8-án a Velence Resort & Spa (Velence, Béke-út) hotelban. A Fórum, amelyiknek programját mellékeljük, a magyar villamosenergia-rendszer forrásoldali igényeinek, szabályozási és piaci környezetének áttekintése után körképet ad a különféle erőmű technológiák fejlődési irányzatairól, majd a hazai erőműpark fejlesztési lehetőségeiről.

Bővebben...
 
EWEA - MSZET Workshop Nyomtatás E-mail
 MSZETAz Európai Szélenergia Társaság (EWEA) és a Magyar Szélenergia Társaság (MSZET) szeretettel meghívja Önt az alábbi workshopra: „Hogyan felelhetünk meg az éghajlatváltozás és az energiaszükségletek kihívásainak: a szélenergia-használat fejleszthetöségének gátjai Magyarországon” 
Bővebben...
 
Hőszivattyú technológia - szakmai találkozó Nyomtatás E-mail
Az Energia Központ Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt 2010. június 29-én (kedden) 10 órától kezdődő szakmai találkozójára, melynek keretében a hőszivattyú technológia lehetőségeire épülő ÚMFT Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében megjelent pályázati konstrukciók feltételrendszerét ismertetjük, jó gyakorlatokat mutatunk be, valamint szakmai ajánlásokat teszünk.
Helyszín: Hotel Ibis (1134, Budapest, Dózsa György út 65.) 
Bővebben...
 
Hogyan kezd beruházásokba egy európai város? (nemzetközi konferencia önkormányzatoknak Június 28-29) Nyomtatás E-mail

altMelyek a legújabb épületrekonstrukciós technológiák? Milyen nemzetközi programok és támogatási lehetőségek léteznek egy önkormányzat számára? Hogyan nyerhető meg a lakosság a projektekhez? Az „Energiahatékonysági felújítások a lakossági szektorban” c. júniusi konferencián az érdeklődő polgármesterek vagy projektmenedzserek első kézből értesülhetnek a legjobb európai gyakorlatokról. A június 28 és 29-i budapesti konferencia kiváló lehetőség a nagyobb projektek menedzserei, önkormányzatok, civil szervezetek és hálózatok számára, hogy a legaktuálisabb információkat kapják meg az európai finanszírozási lehetőségekről, példaértékű projektekről, programokról.

Bővebben...
 
A jövő gépjárműve - A hajtás Alternatívái Nyomtatás E-mail

A Pásztor Kft. által szervezett KEZÜNKBEN A JÖVŐNK rendezvénysorozat új helyszínen folytatódik “A jövő gépjárműve - A hajtás alternatívái” címmel, amely 2010. május 27-28-án a budapesti Thermal Hotel Helia szállodában kerül megrendezésre. A rendezvény célja neves és nagy tudású előadók véleményének megismertetése illetve “a jövő gépjárműve” területére vonatkozó legújabb kutatási eredmények fejlesztési trendek és alkalmazási területek bemutatása.

Jelentkezési határidő: 2010. Május 24.

A jeletkezésről és a részletekről a www.kezunkbenajovonk.hu oldalon tájékozódhat.

 
Múltunk energiái – Jövőnk energiája – Kiállítás és tudományos konferencia (2010. május 14.) Nyomtatás E-mail

 A jövő energiaforrása a témája annak a tudományos találkozónak. és kiállításnak, amelyet pénteken rendez a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a Paksi Atomerőmű Zrt. A konferencián az előadók arra keresik a választ, hogy mi adja majd a jövőben – az olaj utáni korszakban – az energiát.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Könyv ajánló


Miről olvasna szívesen?
 

Statisztika

Tagok : 17
Tartalom : 303
Tartalom találatai : 1271340