Kapu az Energia birodalmába - online információs portál és tudástár
  
                     
Elemzések


Hangszigetelés Nyomtatás E-mail

A nyár a pihenés, a feltöltődés időszaka is. Az épületen kívüli erős zaj negatívan befolyásolja életünket, legyen szó munkavégzésről, tanulásról, vagy pihenésről. Ezért fontos olyan hangszigetelt helységeket kialakítani, amelyek éjjeli nyugalmat biztosítanak, kialakításuk megfelelő ahhoz, hogy lakó- és irodaépületekként használhassuk ezeket.

Bővebben...
 
Earthscan suggested blogs Nyomtatás E-mail
The Green Economy: Boosted, Busted, or Blasting Off? by Alan AtKisson, author of Believing Cassandra and The Sustainability Transformation


Exploring Climate Change Through Science And In Society
by Mike Hulme, author of new title
Exploring Climate Change Through Science And In Society

 

 
Geotermikus Magyar Hőszivattyúk Nyomtatás E-mail
Köztudott, hogy Földünk, a Glóbus belső magja izzó tömeg és a gömb középpontjától kifele haladva egyre alacsonyabb a hőmérséklet. Magyarországon általában mindössze 100 méteres fúrásokkal, amelyek a földgolyónk méretéhez képest apró tűszúrások, a furatokba helyezett betétcsövekkel ún. fúrólyuk-hőcserélőkkel és hőszivattyúkkal hőenergiát, nyáron pedig hűtési lehetőséget is kiszabadíthatunk lakó-, iroda- és középületek, gyógyvíz- és termálfürdők kiszolgáló épületeinek fűtés-hűtésére, vagy mindezek melegvíz ellátására.
Bővebben...
 
Napelemek és napelemrendszerek szerelése Nyomtatás E-mail

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy hamarosan a polcokra kerül a „Napelemek és napelemrendszerek szerelése” c. szakkönyv. Szerzője Véghely Tamás, aki több mint 15 éves tapasztalatával, a magyar megújuló energia (és napelem) ágazat egyik ismert és elismert szakembere. 

Bővebben...
 
Természeti állandó energiaforrás hasznosítása hőszivattyúval Nyomtatás E-mail
A hőszivattyúzás nem kizárólag gazdaságossági kérdés. Figyelembe kell venni a kedvezőbb hőkomfortot, az energetikai hatékonyságot, a fenntarthatósági, környezetvédelmi szempontokat is. Energiafüggőségünket csökkenthetjük, ha idejében széleskörűen megismerjük a hőszivattyús technológiát. E korszerű fűtéstechnika alkalmazása a magyar gazdaság versenyképességét, exportképességét, munkahelyteremtő és –megőrző képességét hosszú távon elősegíti. A cikk további része ezen a linken olvasható.
 
Hőenergia alapigények a hőszivattyúk alkalmazása és a Heller-terv célkitűzései tükrében Nyomtatás E-mail

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) "Villamosság és Energia a Mezőgazdaságban" Munkabizottsága (MUBI) 2012. május 15-én, kedden 14:00 órakor tartott ülésén került bemutatásra Komlós Ferenc "Hőenergia alapigények a hőszivattyúk alkalmazása és a Heller-terv célkitűzései tükrében" című elóadása, melynek teljes anyagát a szerző jóvoltából most itt közöljük. Ezúton is köszönjük Komlós úr hozzájárulását.

 
A XXI. század egyik innovatív technológiája: a hőszivattyú Nyomtatás E-mail
Ezen a linken elérhető a MET Energia Műhely elnevezésű sorozatán, 2012. február 7-én (1051 Budapest, Zrínyi u. 5. (Duna Palota)) a „Reális körkép a megújuló energia hasznosításáról” című rendezvényen Komlós Ferenc a Magyar Napenergia Társaság ISES-Hungary) Szoláris hőszivattyúk munkacsoport vezetőhozzászólása szerkesztett formában (összesen: 2. oldal, pdf).
 
 
Az állami kézbe kerülő iskolák energiahatékonysági felújítása számottevően hozzájárulhatna a gazdasági növekedéshez Nyomtatás E-mail
Az AAM Tanácsadó Zrt. által publikált átfogó tanulmány szerint a közeljövőben állami fenntartásúvá váló iskolák épületeinek részleges energiahatékonysági felújításával akár 0.3%-os pótlólagos gazdasági növekedés is elérhető lenne. Egy ilyen fókuszú felújítási program kedvező hatásai fenntartható módon, megtérülő beruházásként jelentkeznének a nemzetgazdaságban, egyúttal hozzájárulnának a foglalkoztatás bővüléséhez és a költségvetés egyenlegének javításához is.
Bővebben...
 
Megújuló energia láthatná el Magyarország teljes energiaigényét Nyomtatás E-mail

Több hazai felsőoktatási intézmény oktatói és hallgatói által jegyzett „Erre van előre!” c. most megjelent kötet egy másfél éves kutatás eredményeit foglalja össze, amely szerint – optimális esetet feltételezve − 2040-re lehetséges lenne akár 100%-ban megújuló energiaforrásokra támaszkodva biztosítani hazánk energiaszükségletét. A kiadvány egy 100%-ban megújuló energiaforrásokra támaszkodó ország képét vázolja fel, kifejezetten a hazai adottságokat és lehetőségeket figyelembe véve. A 23 fős szerzőgárda egy olyan forgatókönyvet állított össze, amely a bürokrácia szempontjából optimális körülményeket feltételez, és elemzéseik szerint elvezethet egy fenntartható, hosszú távon is működőképes energiarendszer kialakításához.

Bővebben...
 
A létesítménygazdálkodás fogalma Nyomtatás E-mail

A létesítménygazdálkodási szolgáltatások az üzleti szolgáltatások körébe tartoznak. A szervezetek igen nagyszámú létesítménygazdálkodási szolgáltatást használnak fel működésük során, a szolgáltatások által előállított értéktöbblet beépül a szervezet által előállított végtermékekbe.
A szervezetek által igénybevett létesítménygazdálkodási szolgáltatások száma 100 és mintegy 200 között változik. A szolgáltatási kör magában foglalja az épületet, amely maga is szolgáltatás:  épület-karbantartási és egyéb műszaki szolgáltatások, takarítás, az energiamenedzsment, őrzés-védelem, stb., valamint az emberekhez, a közvetlen munkavégzéshez kapcsolódó szolgáltatásokat, étkezési szolgáltatások, munkahelyi egészségügyi szolgáltatások, információs és kommunikációs szolgáltatások, helyi katasztrófa-megelőzés és elhárítás, létesítmények tűzbiztonsági szolgáltatásai, bútorozás, költözések, vagyonvédelem, munkavédelem, területmenedzsment, stb..

Bővebben...
 
Az édesvíz-energia ciklus Nyomtatás E-mail

Napjainkban az emberiség számos környezeti problémával néz szembe. Ezek közül a széndioxid kibocsátás növekedése, a fosszilis energiahordozó készletek csökkenése, a vízhiány és az elsivatagosodás mind jelentős fenyegetések. A következőkben bemutatásra kerülő módszer segítségével, noha ez elég merészen hangzik, lehetségesnek tűnik mind a négy fent említett veszély együttes kezelése.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Könyv ajánló


Miről olvasna szívesen?
 

Statisztika

Tagok : 17
Tartalom : 303
Tartalom találatai : 1274249