Kapu az Energia birodalmába - online információs portál és tudástár
  
                     
Elemzés 2009 - International Benchmarking Network for Water and Sanitation Utilities (IBNET) Nyomtatás E-mail

A Világbank az 1990-es évek végén egy nagyszabású, nemzetközi teljesítmény-értékelési programot indított a víz- és szennyvíz-szolgáltató vállalatok körében. Az International Benchmarking Network for Water and Sanitation Utilities (IBNET) elnevezésű kezdeményezés keretében a szolgáltatók egy szabványosított kérdőíven információt adnak meg működésükről. Az egyedi, cégszintű adatokból egy adatbázis készül, mely lehetővé teszi a vállalatok működésének összehasonlító elemzését, amit teljesítmény-értékelésnek (benchmarking) is szokás nevezni. A programról és eddigi eredményeiről angol nyelvű információ a www.ib-net.org honlapon található. A felmérést eddig több, mint 70 országban végezték el, köztük Magyarországon is. Itthon a REKK kapott megbízást a feladat végrehajtására.

 

Az adatgyűjtésen túl az adatbázisra alapozva Közép és Kelet-Európa országainak víziközmű cégeiről statisztikai elemzést végezett a REKK az alap adottságok és a költségek összefüggésének feltárására.

 

 A tanulmány angol nyelven olvasható az alábbi pdf ikonra kattintva:
alt

 Forrás: REKK,Statistical Analysis of the Performance Data of Central and Eastern European Water Utilities” (2009. január)
Közzétéve a REKK hozzájárulásával.

 
Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Könyv ajánló


Miről olvasna szívesen?
 

Statisztika

Tagok : 17
Tartalom : 305
Tartalom találatai : 1305814