Kapu az Energia birodalmába - online információs portál és tudástár
  
                     
Regionális Atomkonferencia Nyomtatás E-mail

 

A szlovák Za Matku Zem és a cseh Hnutí Duha környezetvédelmi szervezetekkel közösen szervezett konferenciát az Energia Klub június 23-án, Pozsonyban. A téma a Mohi Atomerőmű 3-as és 4-es blokkjának tervezett befejezése, illetve annak engedélyezése, és az engedélyezési folyamat uniós kontextusa volt.

 

A konferencián a téma szakértői mellett előadás tartottak az érdekelt szlovák és osztrák környezetvédelmi szervezetek képviselői, illetve a szlovák környezetvédelmi minisztérium képviselői is. A konferenciára szóló meghívást sajnos sem az Európai Bizottság, sem a reaktorokat építeni szándékozó Slovenské-Elektrarné – ENEL, sem a Szlovákiában a radioaktív hulladékokkal foglalkozó ÚJD nem fogadta el.

Az előadások a tervezett erőmű gazdasági, biztonsági és környezetvédelmi kérdéseivel, az engedélyezés folyamatával foglalkoztak, illetve a radioaktív hulladékok kezelésének szlovákiai helyzetét mutatták be. A konferencián mintegy hatvanan vettek részt, köztük szlovák, cseh, osztrák és magyar magánszemélyek, illetve hatóságok, és szervezetek képviselői.

A Za Matku Zem honlapjáról letölthetőek az előadások (ezek döntően szlovák nyelvűek, csak a reaktorok biztonságával foglalkozó, illetve a hulladékkezelést bemutató előadások angol nyelvűek), illetve a konferencia fotói.

A konferenciát az International Visegrad Fund támogatta.

Forrás: Energiaklub, Regionális atomkonferencia (2009. augusztus 12.)

 
Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Könyv ajánló


Miről olvasna szívesen?
 

Statisztika

Tagok : 17
Tartalom : 303
Tartalom találatai : 1274236