Kapu az Energia birodalmába - online információs portál és tudástár
  
                     
Nemzetközi projekt a biomassza-hasznosításért Nyomtatás E-mail

 

A COACH BioEnergy elnevezésű projekttel vette kezdetét egy közép-európai innovatív információs és tanácsadó hálózat felállítása, melynek célja a fenntartható biomassza-hasznosítási módok minél szélesebb körű elterjesztése.Az Európai Bizottság által támogatott, 2009 elején indult három éves COACH BioEnergy projekt egy széleskörű tudás- és tanácsadói hálózat kialakításával szeretne hozzájárulni a fenntartható biomassza-termeléshez. A bioenergia területén tapasztalható sokféleség miatt gyakran nehéz specifikus és megbízhatóan alkalmazható információhoz és adatokhoz hozzájutni. Különösen igaz ez a döntéshozatali folyamatok, és a különböző stratégiák kialakításánál, valamint konkrét beruházások megvalósításánál, ahol nélkülözhetetlen szükség van gyakorlati, esettanulmányokkal alátámasztott, naprakész információkra, mind helyi, mind regionális szinten.

A COACH BioEnergy projekt célja ennek megfelelően, a közép-európai egyetemekben és más elismert intézményekben felhalmozódott tudás összegyűjtése és harmonizálása. A hálózat a projekt során rendszerezi és a gyakorlati igényeknek megfelelően bocsátja az érdekeltek rendelkezésére az információkat. Az ismereteket a projektben résztvevő különálló tanácsadó irodák juttatják majd el a gazdákhoz és a beruházókhoz.
 
Szintén célja a projektnek, hogy a helyi és országos döntéshozókhoz is eljuthassanak a szükséges információk. Ennek remélhető hatására a jogszabályi, és a támogatási környezet valóban támogatni tudja majd a fenntartható biomassza-termelés elterjedését.

A biomassza-hasznosítással kapcsolatos tudás nemzetközi megosztását 19 elismert egyetem, kutatóközpont és tanácsadó-iroda biztosítja Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból, Ukrajnából, Németországból, Ausztriából illetve Magyarországról. A projektet a lipcsei Fraunhofer MOEZ Központ vezeti, az Energia Klub a kommunikációs munkacsomag felelőse.

Forrás: "Nemzetközi projekt a biomassza-hasznosításért" Energia Klub (2009. július 2)
Közzétéve az Energia Klub hozzájárulásával

 
Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Könyv ajánló


Miről olvasna szívesen?
 

Statisztika

Tagok : 17
Tartalom : 305
Tartalom találatai : 1305632