Kapu az Energia birodalmába - online információs portál és tudástár
  
                     
SMART 2018 - Szakfórum az okos mérés, hálózatok, otthonok és okos városok körül Nyomtatás E-mail
Napjainkban egyre inkább törekszünk a fenntartható fejlődésre és a környezettudatos életmód mindennapokba való bevezetésére.  A fenntarthatóság lényege, hogy nem éljük fel a rendelkezésre álló készleteinket, hosszú távon élünk összhangban környezetünkkel, mindemellett törekszünk életminőségünk fenntartására és javítására. A smart-fejlesztések pontosan erre adnak megoldást.

Az IIR Magyarország által 2018. március 27-én kerül megrendezésre a már jól ismert SMART konferencia: az okos hálózatok, otthonok és városok szakfóruma. A nap során számos a témában neves szakember ismerteti az okos-fejlesztések lényegét, lehetőségét, jövőjét, illetve az ehhez kapcsolódó kezdeményezések legfontosabb pontjait.

A konferenciát az Okos Jövő Innovációs Klaszterben társelnökként tevékenykedő Kudor Attila nyitja meg. 

Elsőként szó lesz az IoT szerepéről az okos mérés evolúciójában, Szász Lajos, az E2 Hungary Zrt. üzletfejlesztési szakértőjének előadásában, amelyben többek között kitér az elmúlt évtizedek és napjaink meghatározó társadalmi változásaira, új irányokra, illetve az IoT-ra. 

Folytatásként Dr. Grabner Péter, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal energetikáért felelős elnökhelyettese tart előadást a villamosenergia tárolók helyzetéről, jövőbeni szerepéről és szabályozói kihívásokról.

A Központi Okos Mérés Zrt. Képviselője ismerteti az Intelligens Hálózat Mintaprojekt tapasztalatait, majd a közcélú hálózatok kihívásairól és jövőjéről beszél nekünk Hajdú-Benkő Zoltán az NKM Áramhálózati Kft. Hálózati Innovációs Osztály Osztályvezetője.

Veisz Imre az E.ON Hungária hálózati stratégiai vezetőjeként betekintést nyújt a jövő elosztó hálózatába és az EON Smart projektjeibe.

Délután a közcélú energiatároló telepítési tapasztalatait ismerteti velünk Táczi István az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. Hálózati Innovációs Osztályáról, mely előadás keretein belül szó lesz a hálózati célú energiatárolás szerepéről, gyakorlati tapasztalatokról és jövőbeni lehetőségekről.

Az okos hálózat, a tudatos adatvédelem témakörben előadást tart Dr. Hári Anita az  MVM BSZK Zrt. Jogtanácsosa.

A nap befejezéseként két Smart City esettanulmányt hallhatunk. Kezdetnek Demeter Gábortól, a Településfejlesztési Főosztály, Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Stratégiai Csoportjának, Városfejlesztési Osztályának stratégiai tervezőjétől, majd  Mátyus László, az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ Smart City vezető szakértője zárja a napot.

A folyamatosan frissülő programot megtekintheti az IIR Magyarország honlapján. (link: https://goo.gl/AVav5S )

 
 
Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Könyv ajánló


Miről olvasna szívesen?
 

Statisztika

Tagok : 17
Tartalom : 304
Tartalom találatai : 1297191