Kapu az Energia birodalmába - online információs portál és tudástár
  
                     
GasCon - 2017-es év változásai a gázszektorban Nyomtatás E-mail
A 2017-es év jelentős változásokat tartogat a gázszektor számára. Ha szeretne tájékozódni a szakmát érintő legfontosabb változásokról, szíves figyelmébe ajánljuk az IIR Magyarország május 31- június 1-jén Budapesten megrendezésre kerülő GasCon 2017 Konferenciáját. A konferencián a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatását hallhatjuk a kormányzat energiastratégiájáról, valamint bemutatásra kerülnek a szektort érintő releváns kérdések.

Az ellátásbiztonság kapcsán körvonalozódó EU-s SOS rendelet esetében a Hivatal előadásában ismerhetjük meg az aktualitásokat, hiszen a szakma képviselőit nagyon foglalkoztatja, hogy valójában „Mi a célja a rendeletnek?” és „Milyen feladatuk lesz az egyes piaci szereplőknek ennek kapcsán?, valamint a Winter Package földgázpiacra gyakorolható hatása –gyakorlati jelentősége is előtérbe helyeződik a rendezvényen és arra a kérdésre is választ keresünk, hogy „Miként érvényesülnek majd az energiatakarékosság, energiahatékonyság elvei és a flexibilitás?”

2017 nyarán már tapasztalatokról is beszámolhatunk a Balancing NC I-es modelljének bevezetése kapcsán: szállítói, elosztói, kereskedői oldalról, és a várható szabályozói változások, tervek tekintetében is. A témát tekintve azokról a kérdésekről beszélnek az előadók a rendezvény második napján, hogy „Hogyan változtak a kapacitásszűkületek?” és „Mikor, milyen pontokon van újraallokálás?Mindemellett a résztvevők tájékoztatást hallhatnak arról, hogy miként változik az új tarifa - január 1-jétől a 20-100-asok kapacitás lekötése, szabályozása kapcsán, továbbá az előadók beszélnek arról is, hogy a biogáz üzemek termelése betáplálható lesz-e a földgáz-hálózatba?

A konferencián a szakemberek megvizsgálják a mostani hosszú hideg tél hatásait is, hogy mindez milyen befolyással volt az európai földgázárak alakulására: a molekuladíjakra, és a tárolói kapacitásra.

A napi piac átalakulása indokolja, hogy az előadók beszéljenek arról „Mi az, ami vonzóbbá tenné, motiválná a CEEGEX-en történő kereskedést?” és a napon belüli adatszolgáltatás kapcsán pedig kerekasztal-beszélgetés keretében vitatják meg a kapcsolódó kérdéseket az érintett piaci szereplők.

A konferencián bemutatásra kerülnek mindazok az aktualitások, melyek meghatározzák a gázpiac szereplőinek mindennapjait, választ és megoldást kínálva a felmerült kérdésekre és lehetőséget, fórumot biztosítva arra, hogy a szakma képviselői ezeket a kérdéseket megvitassák.

A rendezvény főbb témái:

•    A kormányzat energiastratégiája: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium előadása
•    EU rendelet: SOS rendelet az ellátásbiztonságról
•    Winter Package földgázpiacra gyakorolható hatása – gyakorlati jelentősége
•    Árváltozások a gázszektorban
•    Európai földgázárak alakulása – molekuladíj
•    Új tarifa - január 1-jétől a 20-100-asok kapacitáslekötése, szabályozása
•    Alapszolgáltatáson túli szolgáltatások típusai és árazása
•    Biogáz és földgáz kapcsolódása
•    Gázvezetékek, gázszállítás - LNG szerepe a jövő gázpiacán
•    A Nord Stream 2 hatásai és az európai kapacitáslekötések az éves aukción
•    CEEGEX – Napi piac átalakulása
•    Tárolói kihasználtság – Ellátásbiztonság és a hosszú tél
•    REMIT a gyakorlatban – REMIT és MIFID II. kapcsolódása
•    Balancing NC I-es modelljének bevezetése: szállítói, elosztói, kereskedői tapasztalat
•    Napon belüli adatszolgáltatás – változások április 1-jét követően


A konferencia teljes programjáról és a jelentkezés módjáról bővebb információt talál a rendezvény honlapján.


 

  
Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Könyv ajánló


Miről olvasna szívesen?
 

Statisztika

Tagok : 17
Tartalom : 304
Tartalom találatai : 1297213