Gate to the World of Energy - online information portal and knowledge base
  
                     
Úton a 2020-as célok teljesítése felé - Enkon 2016 Print E-mail
There are no translations available.

Ez évben már 16. alkalommal gyűlnek össze a szakma képviselői, hogy a szektort és a piacot érintő legaktuálisabb változásokról értekezzenek az IIR Magyarország EnKon konferenciáján 2016. november 30 - december 1-jén. A rendezvény mind a hazai energetikai események sorában, mind az IIR eddigi villamosenergia-piaci konferenciáinak történetét tekintve az egyik legnagyobb szabású szakmai rendezvény. A szakfórum fókuszában stratégiai, szabályozási, energiaellátási, energiakereskedelmi, valamint erőműveket és megújuló energiaforrásokat érintő aktualitások állnak.

A 2 napos rendezvényen a hazai és nemzetközi témákban hallhatnak előadást az érdeklődők. Magyarországi piac szempontjából fontos témák kerülnek tárgyalásra, mint például az energiaszektor közép és hosszú távú trendjei a hazai szakemberek meglátásai alapján, ehhez szorosan kapcsolódnak az energiakereskedelmi helyzetképek és kilátások. Bemutatásra kerül az MVM Stratégiája a legújabb energetikai trendek fényében, valamint a HUPX piacai és jövőbeli tervei. Mindezek mellett, továbbra is az országhatárokon belül mozogva, Paks 2 projekt aktuális helyzete és a megújuló és alternatív energiaforrásokból előállított hő- és villamosenergia-átvételi támogató rendszer részletei is a programban szerepelnek. Ez utóbbihoz kapcsolódóan megválaszolásra kerülnek a megújuló energia hasznosításának helyzetével, lehetőségeivel és támogatásával kapcsolatos kérdések, valamint, hogy hogyan látják a megújulók az új METÁR fényében szegmensük növekedését.

A szakemberek ismertetik a kapcsolt erőművek és a hazai ipari energia nagyfogyasztók piaci versenyhelyzetét a régióban. Az elmúlt időszak technológiai fejlődései az energia szegmensben is érezhetőek, ezeken belül is a SMART program aktualitásai, „okos fogyasztók”, „okos hálózatok” és a Smart Cities témák kerülnek górcső alá. A közlekedésben is egyre nagyobb szerepet kap a villamos energia, elsősorban az elektromobilitás és az elektromos autók térhódítása végett, ezzel kapcsolatosan kerül tárgyalásra az energiatárolás kérdése is.

Az EnKon 2016 konferencia szervezője, az IIR Magyarország, ez évben is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a programban nemzetközi szintéren is releváns kérdések szerepeljenek. Az egységes európai villamosenergia-piac kialakításának aktuális fejleményei, az Európai Unió jogalkotási folyamatai, a REMIT és a Network Code-ok bevezetésének helyzete minden résztvevő számára izgalmas és aktuális megközelítésből kerül kifejtésre. A fenti témák mellett szó esik még a konferencia szakemberei előadásaiban a jelenlegi erőműi kapacitásokról Európában és Magyarországon és a jövő erőmű-fejlesztési irányairól. A nemzetközi helyzet jelenlegi alakulásáról, gyakorlati példákkal szolgáló programrészben a CEZ, a.s. szakembere is megosztja tapasztalataikat a nagyérdeművel.

További részletekért kérjük kattintson: https://goo.gl/YMlZHa

 
Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Suggested reading


What would you read about?
 

Statistics

Members : 17
Content : 304
Content View Hits : 1297228