Kapu az Energia birodalmába - online információs portál és tudástár
  
                     
Gest-Com Kft.

A GEST-COM Kommunikációs és Tanácsadó Kft (GEST-COM Kft.) 1999. március 23.-án alakult. Fő tevékenységi köre üzletviteli- és projekt menedzsment tanácsadás. Megalakulásunktól kezdve nyomon követjük az alternatív energiaforrások, mindenek előtt a szélenergia hasznosításának fejlődését Magyarországon különös tekintettel szélerőmű parkok létesítésére. A GEST-COM Kft. különböző szakterületek szakértőinek szakmai tapasztalait integrálva megfelelő tapasztalatokkal rendelkezik szélerőmű parkok fejlesztése és a menetrend tartást lehetővé tevő energia tározó erőművek telepítése, valamint az ehhez kapcsolódó tervezés, organizáció, és a finanszírozás hátterének megteremtése területén.   


A GEST-COM Kft. tevékenységének egyik célja, hogy Magyarországon szélerőmű parkok létesüljenek és a projektfejlesztés során szerzett tapasztalatok minél szélesebb körben hasznosuljanak. Tanácsadó tevékenységünk magában foglalja a projekt beruházásra kész állapot elérésig terjedő fejlesztésével összefüggő tanácsadást, valamint a kapcsolódó marketing tevékenységet különös tekintettel a befektetők figyelmének a konkrét projektre történő irányítására.

Manapság sokkal nehezebb finanszírozáshoz jutni és egy fiaskó esélye nagy. A megvalósítás finanszírozásával összefüggő kérdések kezelése a tanácsadói és menedzseri képességek fokmérőjévé vált és megfelelő hozadékkal járó hozzáadott értéket jelent. A GEST-COM Kft. kész a projekt fejlesztőknek segítséget nyújtani a potenciális befektetők felkutatásában, a projektek finanszírozásával kapcsolatos döntéseket lehetővé tevő megfelelő prezentációk  és egyéb dokumentációk kidolgozásában rámutatva a befektetői döntéseket leginkább befolyásoló, fontosabb kérdésekre. Tanácsadásunk elősegíti a befektetőkkel folytatandó tárgyalások eredményességének növekedését. Erősségünk olyan tervek és elképzelések kidolgozása, amelyek erősítik a befektetői bizalmat és segítik a projekt megvalósítását.

Szélerőmű parkok létesítése a kivitelezés-, majd az üzemeltetés idején új munkalehetőségeket is kínál. 

Szélerőművek telepítésével kapcsolatban aggodalmak is felmerülnek, mivel  a szél időszakos jelenléte a villamos energia rendszer stabilitását veszélyezteti, s e jelek már most is tapasztalhatók. Az energia tárolásával a hálózat fejlesztésre fordított költségek jobban optimalizálhatók, mert az energia tárolása révén a csúcs időben igényelt elektromos energia tartaléka ily módon biztosítható.

Ma már van megoldás az energia tárolására és ez lehetővé teszi, hogy a szélerőművek versenyre keljenek az alap- és csúcs erőművek termelése által biztosított adottságokkal. Az energia tárolása lehetővé teszi, hogy szélerőművek a vállalt menetrendet a konvencionális erőművekhez hasonlóan betartsák. 

A GEST-COM Kft. szélerőmű parkok fejlesztését célzó tevékenysége magában foglalja olyan komplex megoldások kidolgozását, amelyek lehetővé teszik a szélerőművek által termelt energia hálózatba jutására vállalt menetrend követését a hagyományos erőművek menetrend tartásához hasonlóan. Az általunk alkalmazott modell nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek munkájának integrálását jelenti a cél megvalósítása érdekében.

A szélerőmű parkok létesítése terén szerzett tapasztalatok más, megújuló energia hasznosítást előirányzó létesítmények, technológiák (biomassza erőművek, pirolízis üzemek) megvalósítása esetében is hasznosíthatók. A GEST-COM Kft. szélerőmű parkok fejlesztése terén szerzett tapasztalatait hasznosítja ilyen létesítmények fejlesztésében való közreműködése esetén, különös tekintettel a projektek megvalósításának organizációjára,  valamint a megvalósítást lehetővé tevő finanszírozással összefüggő marketing munkára.

 


GEST-COM Kommunikációs és Tanácsadó Kft.

cím: 1026 Budapest, Hűvösvölgyi út 33.
tel: (+36-20) 9-454-331
fax: (+36-1) 394-6064
www.gestcom.hu

 

Management:


ügyvezető: Groniewsky Erik
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 


 
Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Könyv ajánló


Miről olvasna szívesen?
 

Statisztika

Tagok : 17
Tartalom : 303
Tartalom találatai : 1274232