Kapu az Energia birodalmába - online információs portál és tudástár
  
                     
Napos vagy felhős a hazai napenergia-piac? Nyomtatás E-mail

 

altA hazai napenergia-piac aktuális helyzetét, kihívásait és lehetőségeit mutatja be az Energia Klub legújabb elemzése. A kérdőíves felmérés alapján készült munka legfontosabb tanulsága, hogy miközben a piacon egyre több a szereplő, egyre fontosabb tényező a termékek és szolgáltatások minősége is. Az elemzés mindazoknak hasznos lehet, akik a hazai napenergia-piac aktuális (2009 végi) állapotára kíváncsiak.

 

Az Energia Klub 2008 ősze után immár második alkalommal végezte el kérdőíves felmérését a napelemek- és napkollektorok forgalmazásával, gyártásával foglalkozó magyarországi vállalatok között. Úgy gondoltuk, érdemes megvizsgálni, hogy 2008 tele óta milyen változások következtek be az érintett piacon: érvényesültek-e az akkoriban előre jelzett tendenciák, vagy a gazdasági visszaesés a napenergia-szektort is súlyosan érintette? 

 
A hazai napenergia-piacról hivatalos adatok nem állnak rendelkezésre, központi adatszolgáltatás hiányában csak szakértői becslésekre lehet hagyatkozni. Az Energia Klub piacelemzései egyedülálló módon ad információt a piacot jellemző keresleti és kínálati viszonyokról, a piac szerkezetéről, a szereplők által érzett problémákról és lehetőségekről.
 
Az elemzésben a termékek minőségi kérdésein túl többek között szó van még arról is, melyek a vásárlók által preferált technológiák, hogyan reagál a napelem-szektor a fogyasztók jövedelem-változásaira, hogyan érintik a vállalkozásokat, illetve magát a lakosságot az országot elárasztó kínai termékek, illetve milyen válaszok találhatók minderre a pályázati rendszereinkben?

Forrás: Energia Klub, Napos vagy felhős a hazai napenergia-piac? (2010.06.07)

További részleteket az Energia Klub felméréséről erre a linkre kattintva találhat.

 

 
Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Könyv ajánló


Miről olvasna szívesen?
 

Statisztika

Tagok : 17
Tartalom : 301
Tartalom találatai : 1262961