Kapu az Energia birodalmába - online információs portál és tudástár
  
                     
Finanszírozás - Összefoglaló Jelentés Nyomtatás E-mail

Projekt fejlesztők, különösen kis- és közép vállalkozások esetében a projektek, különösen nagy volumenű projektek fejlesztésének és megvalósításának finanszírozása alapvető jelentőséggel bír. A világpiacon a kínálat óriási, a gazdasági válság következményekét a bankok, befektetők, mindenek előtt a nemzetközi befektetők minden földrajzi térségben számos projekt között válogathatnak. Kockázataik minimalizálására, egyben a minél jobb megtérülés biztosítására döntés előtt minden felkínált projektet alapos vizsgálatnak vetnek alá és csak jól előkészített projektek finanszírozását mérlegelik. 

A mérlegelés egy, a projekt fejlesztők által készített Összefoglaló Jelentés (angolul: Executive Summary) elemzésével kezdődik. A jó Összefoglaló Jelentés tartalmazza azokat a legfontosabb információkat, amelyek felkelthetik a bankok, befektetők figyelmét, ti. miért van értelme a befektetésnek és miért szükséges, hogy a bankok, befektetők a projekt finanszírozása mellett döntsön. Az Összefoglaló Jelentésnek, rövidnek és tömörnek kell lennie, mert a bankok, befektetők ennek alapján kísérlik meg a projekt finanszírozásával kapcsolt kockázatok áttekintését és mérlegelését.   

A
 csatolt kérdőív a legfontosabb kérdések / szempontok bemutatásával ennek az Összefoglaló Jelentésnek az elkészítéséhez kíván segítséget nyújtani

 
Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Könyv ajánló


Miről olvasna szívesen?
 

Statisztika

Tagok : 17
Tartalom : 305
Tartalom találatai : 1305835