Kapu az Energia birodalmába - online információs portál és tudástár
  
                     
Élő Energia 2009 - Nyíradony Nyomtatás E-mail

Október 2-án Hajdú-Bihar megyében állomásozott az Élő Energia 2009 konferencia-sorozat. A megújuló energiaforrások alkalmazása az önkormányzatok életében 3. konferencia helyszíne Nyíradony volt.

A Móricz Zsigmond Művelődési Ház száz főt befogadó, impozáns színpadi terme zsúfolásig megtelt az Élő Energia 2009 konferencia-sorozat nyíradonyi rendezvényén. A megyéből és a környező településekről is érkeztek polgármesterek, szakemberek és érdeklődők, hogy részt vegyenek a konferencián. Elsőként Tasó László országgyűlési képviselő, Nyíradony polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd Prof. Dr. Göőz Lajos Nyíregyházi Főiskola tanára következett, előadásában a Geotermikus energia hasznosításának Kelet-Magyarországi lehetőségeiről beszélt. Őt ismét a házigazda, Tasó László követte, Változások előtt – Új Irány az energiapolitikában című előadásával. Bíróné Dr. Kircsi Andrea a Magyar Szélenergia Társaság titkára, a Debreceni Egyetem egyetemi adjunktusa következett, előadása a szélenergia hasznosítás lehetőségeiről szólt, elsősorban az önkormányzatok szemszögéből. Dr. Lenti István címzetes főiskolai tanár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés tanácsnoka az energiafűz - mint gazdaságosan termeszthető megújuló energiaforrás - növényvédelmi problémáit ecsetelte. A szünet után Cseh Sándor az önkormányzati mini naperőműveket ismertette, majd az az ENEREA Nonprofit Kft. Bemutatása következett. Kékesi Márton a Nagyréti Erdei Iskola Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke a megújuló energia szerepéről beszélt, hazánk energiaellátásában. A konferencia Takács István településfejlesztési doktorandusz, előadásával ért véget, amely a kis- és középvállalkozások szerepéről szólt, a megújuló energia alkalmazásában. 

  

Az előadók és a résztvevők egybehangzó véleménye szerint nagy szükség van a konferenciákra az ismeretek bővítéséhez és a közös gondolkodáshoz. Az önkormányzatoknak fontos és sürgető, hogy a régiók megújuló energia lehetőségeit kihasználva csökkenthessék magas energiaköltségeiket  A konferencia-sorozat célja, hogy teret adjon a szakemberekkel, kivitelezőkkel való közös együttműködésre, a lehetőségek feltárására és hasznosítására. A konferenciasorozat szervezője, a Nagyréti Erdei Iskola Közhasznú Alapítvány, igyekszik a megyéket végigjárva segíteni az önkormányzatokat. Idén Szabolcs-Szatmár megye (Nyíregyháza) volt az első állomás, majd Pest megye (Piliscsaba), és most Hajdú-Bihar megye (Nyíradony) következett.

A következő konferencia Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lesz, november 6-án, Miskolcon, a Megyeházán.

 

 
Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Könyv ajánló


Miről olvasna szívesen?
 

Statisztika

Tagok : 17
Tartalom : 304
Tartalom találatai : 1297185